Jesteś tutaj: Home » Kobieta » Porady kulinarne » Gwiazdy na piątych urodzinach restauracji PAPAYA w Warszawie 

Gwiazdy na piątych urodzinach restauracji PAPAYA w Warszawie

Anna Popek, Olivier Janiak, Urszula Dudziak oraz Joseph Seeletso gościli
na spotkaniu z okazji piątych urodzinach restauracji PAPAYA, które odbyło się we wtorek 8 lutego. Gościem specjalnym spotkania inspirowanego tajskim świętem kwiatów była podróżniczka Elżbieta Dzikowska. Obecni na spotkaniu mieli okazję skosztować specjalnego, urodzinowego menu restauracji. Gwiazdy zmierzyły się także z japońskim stylem gotowania na Teppanyaki.
Z okazji obchodów swoich piątych urodzin wnętrze restauracji PAPAYA przybrane zostało kwiatowymi oraz smakowitymi owocowo-warzywnymi dekoracjami. Inspirowane tajskim świętem kwiatów spotkanie zgromadziło wielu dziennikarzy oraz gwiazdy telewizji i muzyki, było także okazją do rozmowy na temat kultury Tajlandii, jej tradycji kulinarnych oraz podróżach i smakach Orientu.
Piąte urodziny restauracji PAPAYA były nie tylko okazją do degustacji najsmaczniejszych potraw pochodzących z Tajlandii, Japonii oraz Chin, w których specjalizuje się lokal, ale dały możliwość uczestniczenia w ich przygotowaniu. Zaproszone gwiazdy próbowały swych sił w gotowaniu na Teppanyaki pod okiem tajskiego mistrza. Tajski charakter spotkania podkreślały nie tylko egzotyczne kwiaty i dania, ale również nagroda – wycieczka do Tajlandii – ufundowana przez biuro podróży Itaka.
Restauracja PAPAYA przy Foksal 16 w Warszawie to obowiązkowe miejsce dla miłośników kuchni orientalnej, doskonała zarówno na biznesowe jak i rodzinne spotkania. Tutaj każdego zachwyci smak, zapach oraz sposób podania potraw. Zainteresowanie gości restauracja zawdzięcza doskonałej kuchni, dbałości
o oryginalne receptury, naturalne produkty oraz ogromnemu zaangażowaniu szefowej kuchni, Tajki Supattry Seeda, która każdej potrawie nadaje oryginalny, orientalny charakter. Szczególną popularnością wśród gości cieszy się wyśmienita kaczka prawie po pekińsku przygotowywana wg. oryginalnych receptur oraz wyborne ostrygi, trzymane w restauracji w specjalnym akwarium, w którym przebywają
w swoim naturalnym środowisku – woda ma odpowiednią temperaturę i zasolenie. Stale powiększa się także grono miłośników sushi w wydaniu PAPAYI, którym klienci chętnie delektują się w restauracji jaki i na wynos. Z tego powodu restauracja nawiązała również współpracę z portalem glodni.pl, za którego pośrednictwem
są przyjmowane i dowożone zamówienia.
Z okazji swoich piątych urodzin PAPAYA wprowadza specjalne jubileuszowe menu składające się z pięciu specjalnych dań, w którym nie zabraknie także sushi oraz koktajlu z papai z dodatkiem mango i liczi. Na każdego klienta czekać będzie również niespodzianka. Obsługa restauracji wręczać będzie specjalne ciasteczka z wróżbą. Każdy, kto będzie chciał skosztować jubileuszowego menu restauracji i przy okazji poznać swoją przyszłość będzie miał ku temu okazję już od soboty 12 lutego.

---