Jesteś tutaj: Home » Kobieta » Porady kulinarne » naleśniki otrębowe z kawałkami kurczaka w panierce z otrąb 

naleśniki otrębowe z kawałkami kurczaka w panierce z otrąb



Naleśniki otrębowe  z kawałkami kurczaka w panierce z otrąb, mieszanką sałat i sosem czosnkowym!


Zdrowe i smaczne

Polecamy 




Produkty:

1/2 szklanki otrąb (mieszanych: pszennych, żytnich, owsianych) może być firmy Kupiec 

kilka łyżek otrąb pszennych do panierki

1 szklanka mąki pszennej

2 jajka

125 ml mleka

125 ml wody gazowanej

szczypta soli


sos:

200 g jogurtu naturalnego

łyżka majonezu

łyżeczka oregano

sól i pieprz

2 ząbki czosnku

filet z piersi kurczaka

olej do smażeniamieszanka

sałat (np. dębowej, lodowej, roszponki i radicchio)


Przygotowanie:

sos przyrządzić z jogurtu, majonezu i czosnku, doprawić do smaku solą, piprzem i oregano.

Mąke zmieszać z otrębami, mlekiem, wodą i jednym jajem dodać dla smaku szczyptę soli, pozostawić do znmacerowania.

Filet z kurczaka opłukać, pokroić w mniejsze kawałki, namoczyć w roztrzepanym jajku i obtaczać w panierce z kilku łyżek otrąb i odrobiny soli.

Potem usmażyć na oleju i pozostawić w ciepłym miejscu.

Usmażyć naleśniki z ciasta.

Wszystko razem podawać wraz z mieszanką sałat i sosem czosnklowym.


Smacznego :)

nalesniki otrebowe

---