Jesteś tutaj: Home » Kobieta » Porady kulinarne » Sałatka zielone szparagi, groszek, fasolka, ser feta 

Sałatka zielone szparagi, groszek, fasolka, ser feta

Szparagi, fasolka, 
sałatka, dresing 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lekka przekąska - sałatka na upalne dni z dużą ilością witamin,
łatwa w przyrządzaniu i smaczna :)

 

 

Składniki:

  • zielone szparagi
    (2 pęczki)
     
  • świeży groszek
    (250 gram)
     
  • zielona fasolka szparagowa
    (250 gram)
     
  • rukola (400 gram)
     
  • opakowanie fety
     
  • 3 dymki
     
  • 1/2 szklanki oliwy
    z oliwek
     
  • sok z cytryny
     
  • łyżeczka kolendry

 

co dalej czyli jak połaczyć składniki:

Szparagi, groszek i fasolkę ugotować. Oliwę, sok z cytryny i kolendrę połaczyć, aby uzyskać dresing do sałatki. umyć rukolę wrzucić do miski. Dodać przestudzone warzywa. Dymkę drobno posiekać, fetę pokroić w kostkę i dołączyć do reszty. Delikatnie wymieszać całość. Sałatkę polać dresingiem bezpośrednio przed podaniem.

---