Jesteś tutaj: Home » Kobieta » Porady kulinarne » Szybka przekąska z tofu - specjały kuchni japońskiej 

Szybka przekąska z tofu - specjały kuchni japońskiej

Szybka przekąska z tofu
specjały kuchni japońskiej


Potrzebne będą: 

jedna druga kostki tofu 
dwie łyżki sosu sojowego
sok z jednej cytryny 
dwie łyzki sezamu
dwa ząbki czosnku 
świeżo posiekana kolendra 
pieprz do smaku 

Sposób przyrządzania:

Najpierw nalezy odsączyć tofu i pokroić je w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i dodać do niego rozgniecione ząbki czosnku. Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojone tofu i obsmażyć do uzyskania złocistego koloru. Następnie dodać 2 łyżki sosu sojowego oraz sok z cytryny, kolendrę i dwie łyżki sezamu. Całość wymieszać, chwilę razem podsmażać i gotowe. Danie bardzo dobrze pyszne z makaronem ryżowym. 
Bon appétit!




Szybka przekąska z tofu - specjały kuchni japońskiej

---