Niezbędne produkty:
sześć sztuk filetów ze świeżej Czerwonej Tilapii może być ( Global Fish )
dwie pokrojone dymki
jedna biała część pora pokrojona na pół plasterki
dwie łyżki masła
odrobina oliwy
ćwierć szklanki soku z różowych grejpfrutów
jedna szklanka białego półwytrawnego wina
sól, pieprz dla smaku
kilka listków świeżej kolendry
niewielka garść świeżych owoców żurawiny lub czerwonej porzeczki
Jak przyrządzić potrawę:
Dymkę pokroić drobno a por na plastry, potem podsmażyć na maśle z dodatkiem oliwy. W tym samym czasie doprawić filety z Czerwonej Tilapii. Kiedy już warzywa będą już gotowe, kładziemy na nich rybę i polać ja sokiem grejpfrutowym całość doppełnić winem. Dusić przez około 15 minut. Po tym czasie rybę delikatnie przełożyć na talerz a warzywa obok ryby. Na końcu filety ozdobić świeżo posiekaną kolendrą i owocami żurawiny.
Bon appétit!